Huisregelement

Gedragsregels:
1. We hebben respect voor elkaar en voor de lesgever. Dit wil zeggen dat zij beleefd tegen elkaar spreken, elkaar helpen bij moeilijkheden en elkaar steunen i.p.v. uitlachen.
 
2. We hebben respect voor het personeel van De Korenbloem, de mensen wiens zaal we huren. Dit betekent dat we altijd vriendelijk goeiedag zeggen als we hen tegenkomen en hun opmerkingen aanvaarden. Als er toch problemen zouden zijn spreken we de lesgever aan die dit voor ons zal oplossen.

3. We hebben respect voor materiaal en ruimte. We hangen niet aan de barre, liggen niet zomaar op de grond en leunen niet tegen de spiegels. In plaats daarvan zijn we voorzichtig met materiaal en gebruiken we het waarvoor het gemaakt is.

Kledij:
4. Alle dansers dragen een uniform in de lessen klassiek ballet en modern:

          Klassiek ballet meisjes: 
                     > Maillot van de dansschool in de juiste kleur afhankelijk van het niveau
                      > Roze demi-pointes
                      > Optioneel in klassiek ballet 1, verplicht vanaf klassiek ballet 2: roze collant
                      > Optioneel: witte cache cœur

          Klassiek ballet jongens:
                      > Académique van de dansschool in de juiste kleur afhankelijk van het niveau
                      > Witte demi-pointes
                      > Optioneel: witte cache cœur
 
          Modern meisjes:
                      > Maillot van de dansschool in de juiste kleur afhankelijk van het niveau (als je op verschillende niveaus zit draag je dezelfde maillot als bij klassiek ballet)
                      > Blote voeten
                      > Optioneel: witte cache cœur, shortje, legging, joggingbroek
 
          Modern jongens:
                      > Académique van de dansschool in de juiste kleur afhankelijk van het niveau (als je op verschillende niveaus zit draag je dezelfde maillot als bij klassiek ballet)
                      > Blote voeten
                      > Optioneel: cache cœur, short, joggingbroek

5. Kleuters (prédans) dragen gepaste kledij:
          Roze (meisjes) of witte (jongens) demi-pointes verplicht
          Kan wel: maillot, t-shirt, topje, legging, shortje, jogging,…
          Kan niet: jeans, jurkje, rokje,…

6. Alle uniformkledij is steeds verkrijgbaar via de dansschool, met uitzondering van de maillot, académique en cache-cœur is het weliswaar toegelaten om deze elders aan te schaffen zolang het er voldoet aan de voorwaarden van het uniform.

7. Uitzonderingen op de kledingvoorschriften kunnen gemaakt worden, vb. in verband met een feestdag of evenement, maar ENKEL NA aankondiging door de lesgever.

Betaling en verzekering:
8. De danser wordt door ons verzekerd tegen ongevallen.

9. Na inschrijving ontvangt u per mail een overzicht van het te betalen lesgeld. Hierop vindt u het bedrag per les, eventuele kortingen en de juiste mededeling terug. Van zodra u uw kind inschrijft is de plek in de les gereserveerd. 

10. De betaling dient te gebeuren binnen de 7 kalenderdagen na ontvangst van het betalingsoverzicht. 

11. Betalingen gebeuren bij voorkeur per overschrijving, of wanneer dit echt niet kan met gepast geld voor of na de les van uw kind.

12. Indien wij de betaling niet tijdig ontvangen en u op dat moment geen betalingsbewijs kan voorleggen vervalt de inschrijving. Dit betekent dat uw kind de les pas terug zal kunnen volgen wanneer de betaling volstort is en als er nog plaats is.

13. Lesgeld kan niet teruggevorderd worden. Mits voorlegging van een medisch attest (dat geldig is voor lange termijn) kan er eventueel wel beslist worden een deel van het lesgeld over te dragen naar een volgend seizoen. Let wel: dit is een uitzonderlijke gunst van onze kant uit en is zeker geen garantie. 

14. Indien u betalingsproblemen ondervindt i.v.m. het lesgeld of uniform neem dan rechtstreeks contact op met mezelf: stephyy.proost@gmail.com. Ik help u graag verder en weet als geen ander hoe het is om in een moeilijke situatie te zitten. 

Diversen:
15. In de zaal en kleedkamer kan uitsluitend water gedronken worden. Wil je toch graag een koekje of frisdrank nuttigen dan kan dit buiten voor of na de les. Op deze manier zorgen we dat het gebouw proper blijft.

16. Jonge kinderen worden steeds door een volwassene afgezet en opgehaald! Dit uiteraard voor hun veiligheid. De locatie is goed bereikbaar en er is voldoende parking beschikbaar voor de automobilisten.