Dancers don't need wings to fly

Bij Dance Institute specialiseren we ons in de klassieke stijlen. Neem hieronder zeker eens een kijkje in ons aanbod voor dansers vanaf 3 jaar.

Klassiek Ballet

Klassiek ballet wordt vaak “de basis van alle dans” genoemd of “de meest koninklijke der alle dansstijlen”. Hoewel daar een zekere waarheid in zit voor wie interesse heeft in dansgeschiedenis ligt de nadruk bij ons op het aanleren van de juiste techniek zodat onze dansers opgroeien tot gezonde volwassenen die lang kunnen genieten van hun lichaam.

Een goede lichaamshouding, kracht en flexibiliteit zijn essentieel in blessurepreventie nu en op latere leeftijd. Daarnaast ontwikkelen de dansers zelfvertrouwen, discipline en is het vooral ook leuk om te doen! Kortom, klassiek ballet is goed voor jong en oud!

Kleuterdans

Klassiek ballet

Moderne dans

Lessenrooster

Inschrijven

Moderne Dans

Moderne dans vindt zijn basis in de technieken van het klassiek ballet, heel wat elementen uit het ballet komen dan ook terug in de lessen moderne dans.

Toch zijn er ook duidelijke verschillen; zo wordt er extra aandacht besteed aan grondoefeningen, worden sommige bewegingen anders uitgevoerd en worden oefeningen elke les aangevuld met choreografie waardoor dansers zich makkelijker kunnen inleven. Sommige mensen vinden daardoor dat moderne dans er organischer uitziet dan klassiek ballet, voor de dansers zelf vullen klassiek ballet en moderne dans elkaar vooral fantastisch aan!

Lessenrooster

Inschrijven

Tijdens de lessen prédans ligt de focus op het ontwikkelen van de motoriek en blijven we heel sterk in de fantasiesfeer.

Elementen uit klassiek ballet en moderne dans komen zeker aan bod en onze dansers doen kleine oefeningetjes, maar het voornaamste voor onze jongste dansertjes is dat zij plezier vinden in dans en beweging. Zo worden ze zachtjes geïntroduceerd aan typische elementen zoals muzikaliteit en flexibiliteit in een warme sfeer waarin ze zich rustig kunnen ontwikkelen. 

Prédans

Lessenrooster

Inschrijven

Info over tarieven

Les 1 uur per week: €200
Les 2 uur per week: 350€
Prédans (45 minuten): 175€

Competitie: zie afspraken competitiedansers.

Privélessen op aanvraag.


* Uitgezonderd competitietraining.

Competitie

Dansers die willen kunnen, na selectie, deelnemen aan danswedstrijden. Dit kan voor klassiek ballet, moderne dans of allebei zijn.

Voor de jongste dansers gebeurt de selectie gewoon in de les, als ze ouder worden nemen ze hiervoor jaarlijks deel aan een auditie. Heeft jouw kind interesse om wedstrijden te dansen? Laat het dan zeker even weten!

We vragen wel om er rekening mee te houden dat competitie extra uren en engagement met zich meebrengt en elk kind de competitiedruk anders ervaart. 

Inschrijven